banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Μανώλης Καλλέργης    Σάββατο, 28 Μάιος 2011 18:38    PDF Εκτύπωση E-mail
Θα σε δω στην πλατεία.…του Μανώλη Καλλέργη
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 28 Μάιος 2011 18:54 )

Θα σε δω στην πλατεία.…του Μανώλη Καλλέργη,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις,ρέθυμνο,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,

Το σουπερμάρκετ ήταν γεμάτο, ήταν ώρα αιχμής. Μπροστά στο ράφι με τα γαλακτοκομικά προσπαθούσε να συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων. Πρόσωπο συννεφιασμένο, συσπασμένο, ρυτίδες, ζόφος. Η σκέψη του έτρεχε αλαφιασμένη, πολύ μακρυά!

-Καλό μέρος για διαλογισμό είναι το σουπερμάρκετ, σκεφτόταν. Μπορεί να έχεις δίπλα σου τόσο κόσμο, αλλά δεν σου μιλάει κανείς, δεν σου δίνουν σημασία. Άνθρωποι βιαστικοί σιωπηλοί, συννεφιασμένοι, συλλογισμένοι, προβληματισμένοι για το αύριο. Στην πραγματικότητα είσαι μόνος μέσα στο πλήθος.

 Η σκέψη του διέτρεχε την απόσταση από το παρελθόν στο παρόν κι από κει δειλά- δειλά προς το μέλλον. Δεν τολμούσε να κοιτάξει καν προς το μέλλον.
«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία», άκουγε τη φωνή του που ερχόταν από το παρελθόν, απόμακρη και βραχνή.  Η πλατεία ήταν γεμάτη…

 Καλύτερα να μην το σκέφτεται. Το μέλλον σαν ένα τζάμι θολό που με δυσκολία προσπαθείς να διακρίνεις κάτι. Προσπαθείς πρώτα να διακρίνεις τα παιδιά σου πίσω απ’ το τζάμι μα η εικόνα δεν είναι σαφής. Το περισσότερο που βλέπεις είναι ομίχλη και σύννεφα.

 Πιο κάτω με τα ψώνια στα χέρια συνάντησε το Θωμά.

 -Θλίβομαι Θωμά. Περισσότερο απ’ όλα διότι όλη αυτή η ενασχόληση με τα ευτελή και κακορίζικα οικονομικά χάλια δηλαδή με την συντελεσθείσα οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, μας εμποδίζει να ασχοληθούμε με τα ουσιώδη, με τα σημαντικά.

-Ουσιώδη εννοείς την ουσία της ζωής, αυτά με τα οποία αξίζει να σχολείται ο άνθρωπος.

-Ναι. Κάποτε ο ευθύβολος και φλεγματικός Μάνος Χατζηδάκις είχε πεί: Μακάρι να ερχόταν να μας κυβερνήσουν οι Ευρωπαίοι, για να μπορέσουμε εμείς να ασχοληθούμε με τα ουσιώδη! Να τώρα, οι Ισπανοί που μας ειρωνεύτηκαν: Σσσς… Σιγά μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες!

 -Κι όμως, έστω και τώρα ξυπνήσαμε. Αργήσαμε ένα χρόνο αλλά ξυπνήσαμε. Η κοινωνία του φέισμπουκ που μέχρι χθες περιορίζονταν στην εκδήλωση like- μου αρέσει, μοιάζει να είναι έτοιμη να εκφράσει σήμερα ένα μεγάλο unlike-ΔΕΝ μ’ αρέσει, για όσα της συμβαίνουν

 Χιλιάδες  λαού,   συγκεντρώθηκαν στις  πλατείες σ’ ολόκληρη τη χώρα, δηλώνοντας με τον τρόπο  τους,  την ειρηνική αντίθεσή τους σε όσα συμβαίνουν γύρω μας. Χωρίς χρώματα, χωρις οργανωτες, χωρις επιτροπες.

H χώρα έχει φτάσει στο αμήν της ταπείνωσης και ο λαός της έχει εξαντλήσει τι αντοχές του.
Η ελληνική κοινωνία βράζει και αναζητεί τρόπους να εκφράσει την απελπισία και την οργή της, ψάχνοντας να βρει δρόμους διεξόδου και ηγέτες πολιτικούς που θα την οδηγήσουν προς τους δρόμους εκείνους.

Στο δρόμο κι απόψε κι ας βρέχει, σου λένε. Εκεί στο δρόμο και στην πλατεία θα βρεις ελπίδα, ομορφιά, ζωή! Οι αυθόρμητες ειρηνικές διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών σε πολλές πλατείες της χώρας, οι οποίες απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, είναι ένα εντελώς καινούργιο στοιχείο της ελληνικής καθημερινότητας.

-Μόλις οι νέοι βγήκαν στους δρόμους, γέρασαν ξαφνικά όλα τα κόμματα, είπε ο Θωμάς, και όλοι οι άλλοι μείναμε άφωνοι!

Μανώλης Καλλέργης Γράφει:  o Μανώλης Καλλέργης


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server