banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Μανώλης Καλλέργης    Σάββατο, 16 Απρίλιος 2011 21:51    PDF Εκτύπωση E-mail
ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ!
..του Μανώλη Καλλέργη
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 16 Απρίλιος 2011 21:59 )

ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ!του Μανώλη Καλλέργη,Ρέθυμνο Κρήτης χανια κρητης, ηρακλειο κρητης, ιεραπετρα,Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου,νέα,ειδήσεις,ρέθυμνο,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Μην πατάτε τους ηλικιωμένους, όπως λέμε «μην πατάτε τη χλόη».  Ενδιαφερόμουν πάντα και εξακολουθώ να ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την Τρίτη ηλικία, είναι γνωστό, και το επιβεβαιώνω. Δεν είναι τυχαίο που φρόντισαν με κάθε τρόπο να με απομακρύνουν από τα ΚΑΠΗ, τον σπουδαίο αυτό κοινωνικό θεσμό στον οποίο επεδίωξα να διοχετεύσω κάποιες ιδέες μου, ακριβώς διότι τον πιστεύω.

 Αυτή όμως είναι δυστυχώς η ελληνική πραγματικότητα: Μόλις αντιληφθούν πως έχεις στο μυαλό σου κάποια καινοτομία ή αλλαγή και θέλεις να κάνεις κάποια παρέμβαση, να δώσεις μια ώθηση στον τόπο σου, έστω μικρή, κόντρα στα καθιερωμένα, φροντίζουν με κάποιο ταχυδακτυλουργικό τρόπο να σε …φιμώσουν.  Το πραγματικό, το άδολο εθελοντικό αίσθημα του ενεργού πολίτη αποθαρρύνεται έντεχνα. Αν δεν είσαι εγγεγραμμένος κομματικός δεν μπορείς να παίρνεις πρωτοβουλίες στη χώρα της κομματοκρατίας. Γι αυτό φτάσαμε εκεί που φτάσαμε ως χώρα. Αλλά, αν δεν πληθιάνει το κακό, δεν «κόβει», έλεγε ο πατέρας μου.

 Όλα τα παραπάνω ας είναι μια εισαγωγή σ’ αυτό που πραγματικά θέλω να αναδείξω σήμερα. Σκοπός μου είναι να αναδείξω μια τόσο δα μικρή πτυχή από τεράστιο πρόβλημα που λέγεται «Τρίτη Ηλικία στη σημερινή Ελλάδα».

  Αφορμή παίρνω από τη δημοσιοποίηση μιας επιστολής του κ. Δημήτρη Μυταρά (υποθέτω πως πρόκειται για τον γνωστό ζωγράφο) η οποία δίνει ανάγλυφη την σημερινή ελληνική - τροικανή πραγματικότητα σε ότι αφορά συνταξιούχους ηλικιωμένους ανθρώπους. Τι γράφει ο κ. Μυταράς; Διάβασε το να το ακούσομε, σε παρακαλώ, Θωμά!

 -«Είναι γνωστό σε όλους ότι οι συνταξιούχοι γενικώς, αποτελούν ένα ΒΟΥΒΟ ΠΛΗΘΟΣ ανθρώπων το οποίο στερείται της δυνατότητας διαμαρτυρίας.

Δεν μπορούν να απεργήσουν, δεν έχουν μοχλό πίεσης στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν εισακούγονται, δεν μπορούν να κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν μπορούν να κλείσουν δρόμους, δεν μπορούν να κλείσουν τα τελωνεία των συνόρων. Εκτός από την έλλειψη φωνής, είναι άτομα με πολλές ιατρικές ανάγκες, φάρμακα και περίθαλψη.

 Είναι η εξαθλιωμένη ομάδα ανθρώπων που πολύ συχνά εγκαταλείπεται από συγγενείς και φίλους και που είναι υποχρεωμένη να υφίσταται κάθε είδους ταπεινώσεις.  Εργάζονται και πληρώνουν φόρο για 30 χρόνια , στη συνέχεια εισπράττουν μια πενιχρή σύνταξη, η οποία φορολογείται για δεύτερη φορά και, τελικώς παραλαμβάνουν φάρμακα τα οποία προϋποθέτουν και τρίτη φορολογία, η οποία ονομάζεται: «ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Μέσα από αδιανόητες διαδικασίες από γιατρούς οι οποίοι ποτέ δεν έχουν αρκετό χρόνο και γράφουν φάρμακα, τα οποία σύμφωνα με την τελευταία μεγαλοφυή άποψη ανάλγητων γραφειοκρατών, πρέπει να τα πληρώνουν οι συνταξιούχοι από την τσέπη τους.

 Μετά να τα εισπράττουν μέσω γραφείων της ασύλληπτης σε ταλαιπωρία γραφειοκρατικής μηχανής, έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα, εφόσον το κράτος ευδοκήσει να τα πλήρώσει. Η έσχατη αυτή εξαθλίωση την οποία υφίστανται είναι αντάξια υπανάπτυκτου κράτους. Εύχομαι, κάποια στιγμή, όσοι αποφάσισαν ένα τέτοιο κατατρεγμό, να έρθει η ώρα να περιμένουν άρρωστοι και εξαθλιωμένοι 5 ώρες στο δρόμο για να εισπράξουν 15 ευρώ.

 Αυτό λοιπόν, είναι, ένα κράτος χωρίς μέλλον, κράτος που δεν σέβεται τίποτε, ένα τριτοκοσμικό κράτος που υφίσταται τις υπερβάσεις ενός θρησκευτικού καπιταλισμού. Μια καλή λύση για το κράτος: «Όλοι οι συνταξιούχοι να πεθαίνουν αμέσως μετά τη σύνταξη». Το κέρδος θα ήταν αρκετά δισεκατομμύρια.

 Αν λόγω επιμήκυνσης της βιωσιμότητος όλο και αυξάνονται οι συνταξιούχοι, υπάρχει και άλλη λύση: «Oι θάλαμοι αερίων», μέθοδος αξιόπιστη και δοκιμασμένη». -Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να έχει φτάσει στην έσχατη απογοήτευση, για να γράφει όλα αυτά, συμπέρανε ο Θωμάς και με κοίταξε περιμένοντας τα σχόλιά μου.

-Είναι τραγικό, Θωμά. Το γενικότερο κλίμα της εποχής είναι δομημένο και παγιωμένο έτσι που να στρέφεται κατά της Τρίτης ηλικίας. Είναι μια εποχή που θεοποιεί τη νεότητα και εκμηδενίζει την Τρίτη ηλικία.

 Αν επικεντρωθούμε στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση του ΔΝΤ, θα δούμε πως τα μισά στρέφονται κύρια κατά των ηλικιωμένων, ακριβώς γιατί δεν έχουν πολλά περιθώρια αντίδρασης. Όταν για παράδειγμα αφαιρούνται φάρμακα από τη λίστα των χορηγούμενων από τα ταμεία, πλήττονται κύρια οι ηλικιωμένοι διότι αυτοί κυρίως χρειάζονται και καταναλώνουν φάρμακα. Όταν αποδυναμώνονται ή κλείνουν νοσοκομεία πλήττονται κύρια οι ηλικιωμένοι διότι αυτοί έχουν ανάγκη από περίθαλψη. Όταν τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπερχρεωμένα, ποιοι άραγε θα υποφέρουν περισσότερο;

 Ο Θωμάς με κοίταζε ξαφνιασμένος. Κρατούσε με τα χέρια του την κεφαλή του και έσφιγγε τα χείλια.

-Μα αυτή η πολιτική είναι καταστροφική για το μέλλον της χώρας, συνέχισα ακάθεκτος εγώ. Διότι οι σημερινοί νέοι, καθώς βλέπουν την Τρίτη ηλικία να υποφέρει αναλογίζονται τι περιμένει κι εκείνους όταν θα γεράσουν. Αφού λοιπόν, έτσι κι αυτοί θα καταντήσουν κάποτε, με ποια όρεξη να δουλέψουν τώρα; Με ποια ελπίδα και προς τι;

 Πέρα απ’ αυτό: Οι ηλικιωμένοι είναι η ρίζα του δέντρου της κοινωνίας, και η ρίζα είναι ασφαλώς που κρατά το δέντρο όρθιο. Δεν χρειάζεται να συνεχίσω. 

 Ο Θωμάς με κοίταζε αμίλητος, ώσπου κάποια στιγμή δεν άντεξε περισσότερο.

-Κάποιος πρέπει να το φωνάξει στον Παπανδρέου: «Πρώτα η ζωή και ύστερα το χρέος Πρόεδρε. Πρώτα οι άνθρωποι και ύστερα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα! Πρώτα η ζωή»!

 

ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ!του Μανώλη Καλλέργη,Ρέθυμνο Κρήτης χανια κρητης, ηρακλειο κρητης, ιεραπετρα,Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου,νέα,ειδήσεις,ρέθυμνο,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press, του Μανώλη Καλλέργη


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server