banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νικόλαος Ε. Ξυπολυτάς    Τρίτη, 12 Απρίλιος 2011 22:11    PDF Εκτύπωση E-mail
Έρχεται καταιγίδα στην Υγειά
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 00:50 )

Έρχεται καταιγίδα στην Υγειά,περίθαλψη,Πανεπιστημιακού νοσοκομείου,έλλειψη φαρμάκων,υγειονομικού υλικού,Υπουργός υγείας στον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου,νοσοκομείο,ΝοσοκομείαΡέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις,ρέθυμνο,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press, Ξυπολυτάς Νικόλαος    Τομέας ΥγείαςΑγαπητοί συμπολίτες, δεν μπορούσα να πιστέψω τα μάτια μου και τα αυτιά μου μπροστά στην απόφαση να αναστείλουν την λειτουργία του Αιγινήτειου και του Αρεταίειου, που προχώρησαν διοικητικοί, γιατροί και πανεπιστημιακοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν κάνουν εισαγωγές ασθενών λόγω… έλλειψης κονδυλίων!!!

Δηλαδή δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία κλείνουν, άρα εκτός από τους ασθενείς που χάνουν την περίθαλψη ενός Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, σταματά αυτομάτως και η εκπαίδευση δεκάδων μελλοντικών ιατρών που αυτήν την στιγμή κάνουν την ειδικότητα τους.
Σύμφωνα με σχετική τους ανακοίνωση, τα δυο Νοσοκομεία υποφέρουν από έλλειψη φαρμάκων, υγειονομικού υλικού, καυσίμων, μέχρι και τροφίμων ενώ, μεγάλο είναι και το πρόβλημα με τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Προειδοποίησαν μάλιστα ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι επικίνδυνη για την ασφαλή νοσηλεία των ασθενών. Γι΄αυτό και προχώρησαν στην «αναστολή της συμμετοχής τους στις εφημερίες και στην ενδονοσοκομειακή νοσηλεία».

Αμέσως μετά ο νους μου πηγαίνει στο δικό μας νοσοκομείο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το νοσηλευτικό προσωπικό και οι ειδικευόμενοι ιατροί και οι ειδικευμένοι ιατροί, βλέποντας τα τεκταινόμενα ανήμποροι να αντιδράσουν.
Το επόμενο πράγμα που σκέφτομαι, είναι η δήλωση που έκανε ο Υπουργός υγείας στον Ιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου και ήταν : Ότι και να κάνετε, απεργίες, στάσεις εργασίας, συλλαλητήρια, ακόμα και να τα κάψετε, η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει!!!.

Κύριοι, πολύ φοβάμαι ότι πολλά τμήματα του νοσοκομείου μας κλείνουν. Υπάρχει σύμπτυξη νοσοκομείων. Το σχέδιο λέει σύμπτυξη του νοσοκομείου μας με των Χανίων. Κανείς δεν μιλάει παρόλο που το γνωρίζουν. Αδίκως περιμένουμε να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα. Εδώ υπολειτουργούν οι ήδη υπάρχουσες. Οι γιατροί μας σε καθημερινή βάση υπερβάλλουν εαυτών και το αποτέλεσμα είναι να τους κόβουν μισθούς και εφημερίες. Στους ειδικευομένους πάνε να κάνουν τον μισθό τους 550 ευρώ, έλεος!!! Ποιος μπορεί να ζήσει με 550 ευρώ!!!
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε;; Το πλοίο το χάσαμε, το πανεπιστήμιο χάνετε, ακολουθεί το νοσοκομείο;;.

Ξυπολυτάς Νικόλαος                   
Μέλος της ΝΟΔΕ   Ν. Δημοκρατίας 
Τομέας Υγείας

Δείτε όλα τα άρθρα του Νικολάου E. Ξυπολυτά


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server