banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Δημήτρης Ν. Πολιτάκης    Τρίτη, 12 Απρίλιος 2011 20:43    PDF Εκτύπωση E-mail
Προσκύνημα στην Βασιλεύουσα
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 19 Απρίλιος 2011 16:05 )

Προσκύνημα στην Βασιλεύουσα,κ.κ. Βαρθολομαίο,Κωνσταντινούπολη,Μητροπολίτου,Ευγένιου,Θεόδωρου Τζεδάκη,Ιεραρχού Ρέθυμνου,Πολιτάκης Δημήτρης,ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ,Αγία Σοφία Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις,ρέθυμνο,rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,       Εκδρομή στην πόλη του δικέφαλου αετού την Κωνσταντινούπολη, πραγματοποίησαν μία ομάδα από την φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης που έχει έδρα το Ρέθυμνο. Η εκδρομή των φοιτητών συνέπεσε και με την συμμετοχή του Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευγένιου στην οικουμενική σύνοδο του φαναρίου που αυτόν τον καιρό είναι μέλος. Ο Σεβασμιότατος παρουσίασε τους φοιτητές στον προκαθήμενο της ορθοδοξίας και οικουμενικό μας πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

 

ο οποίος αφού τους έδωσε την ευχή του μοίρασε σε όλους αναμνηστικά δώρα εκφράζοντας την μεγάλη αγάπη του σε όλους ευχόμενος να έχουν υγεία και καλές σπουδές. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο οικουμενικός μας πατριάρχης έχει τιμηθεί ως επίτιμος Διδάκτωρ του πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα της φιλοσοφικής σχολής, επεί Αρχιερατίας  του Σοφού και λογίου Ιεραρχού Ρέθυμνου κυρού Θεόδωρου Τζεδάκη. 

 

Οι φοιτητές επισκέφτηκαν επίσης την Αγία Σοφία που χρονολογείται από την εποχή του Ιουστινιανού, καταστράφηκε κατά την Στάση του Νίκα (538) και ανοικοδομήθηκε μετά από πενταετία. Το μπλε τζαμί που είναι χώρος λατρείας των Μουσουλμάνων και θεωρείται ως το δεύτερο μεγαλύτερο τζαμί της Τουρκίας.

 

Το Βυζαντινό Υδραγωγείο το οποίο έφτιαξε ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός και λειτούργησε ως δεξαμενή νερού για την ύδρευση της πόλης σε περίπτωση πολέμου. Επισκέφτηκαν επίσης τα πριγκιπονήσια. Τα νησιά που στέκονταν αγέρωχα στα στενά του Βοσπόρου. Υπάρχει και μητρόπολη πριγκιπονήσων. Δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν την Θεολογική σχολή της Χάλκης όπου είναι απόφοιτοι πλειάδα καθηγητών Β’θμιας και Γ’θμιας εκπαίδευσης, καθώς επίσης η Α.Θ. Παναγιώτης ο  οικουμενικός μας πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος και άλλοι Αρχιερείς της εκκλησίας μας.

 

Επόμενος σταθμός των φοιτητών η Μόνη της Χώρας με τα πιο καλοδιατηρημένα ψηφιδωτά. Ομαδάρχες της εκδρομής ήταν ο Δημήτρης Λειβαδιάς με τον Άρη Ουρανό ενώ τους βοήθησαν ο Σταύρος Παπαδέας, ο Θεόδωρος Πράσινος και ο Νίκος Νερατζάκης. Όμως γενικά, υπήρχε μεταξύ όλων ένα καλό πνεύμα συνεργασίας έτσι ώστε όλοι να περάσουν όμορφα και να επιστρέψουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων και την ευλογία του προκαθήμενου της ορθοδοξίας μας .Οι φωτογραφίες από την εκδρομή.

 

του Πολιτάκη Δημήτρη 

 

 

.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server