banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Μανώλης Καλλέργης    Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011 21:40    PDF Εκτύπωση E-mail
Σε λίγο, η Άνοιξη! ..του Μανώλη Καλλέργη
Ένας κούκος δεν φέρενει την Άνοιξη
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Σάββατο, 09 Απρίλιος 2011 21:57 )

Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Επικαιρότητα Δήμου Ρεθύμνης Γεγονότα Φωτογραφίες Ρεθεμνιώτικες Φωτο εικόνες ρεθυμνιωτών ρεθεμνιωτών Ρεπορτάζ ρεθύμνου χανίων ηρακλείου κρήτης. Ρέθυμνο Οδηγός Αγοράς ρεθεμνιώτικής Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος Η σκάλα έτριζε κάτω από τα αργά του βήματα. Κατέβηκε στο ισόγειο του σπιτιού με αργές κινήσεις. Φόρεσε το σακκάκι και το κασκόλ και βγήκε στο δρόμο.

Ήταν βραδάκι, γύρω στις 9. Οδός Εθνικής Αντιστάσεως, πλατεία Μικρασιατών, οδός Σουλίου, λιμάνι. Περπατούσε σε δρόμους, σε πλατείες και σε σοκκάκια. Περπατούσε ακατάπαυστα. Δεν περπατείς πάντα με σκοπό να φτάσεις κάπου.

Μερικές φορές περπατείς για να σκεφτείς. Εκείνος περπατούσε για να σκεφτεί. Τους φίλους και γνωστούς που συναντούσε, τους χαιρετούσε αφηρημένος με κάποια λόγια τυπικά.

Μονολογούσε ψιθυριστά. Μιλούσε (ή παραμιλούσε) μόνος του:

-Πρώτο: Ζούμε στην Ελλάδα του «δήθεν». Παντού θα συναντήσεις δήθεν προοδευτικούς, δήθεν μη κερδοσκοπικούς, δήθεν ανιδιοτελείς και πάει λέγοντας. Πιοπέρα θα βρεις την Ελλάδα του «παρα»! Δίπλα στην οικονομία θα συναντήσεις την παραοικονομία, δίπλα στην παιδεία την παραπαιδεία, βάλε και τους παρατρεχάμενους και το κακό έχει παραγίνει αφού κάθε έννοια και κάθε θεσμός αναιρείται από έναν αντίρροπο που εφευρίσκομε αμέσως. Το δαιμόνιο του Έλληνα ή μήπως ο κακός του
δαίμονας;

-Δεύτερο: Το χρέος που καταλογίζουν στην Ελλάδα είναι άραγε νόμιμο; Δεν θα έπρεπε αυτό (το κατά πόσο είναι νόμιμο) να εξεταστεί από μια επιτροπή;  Διατυπώνεται η άποψη πως πιθανόν να αποδειχθεί στο μεγαλύτερο μέρος του παράνομο στο βαθμό που αποτελεί προιόν διαφθοράς.

- Τρίτο: Μια σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν μπορεί να πυροβολεί το λαό της. Δε μπορεί να συρρικνώνει τουλάχιστον τα δύο μέγιστα και πρωταρχικά για το μέλλον της, την παιδεία και την υγεία, διότι έτσι σκοτώνει κάθε ελπίδα για το μέλλον της χώρας.

Συζητήσεις επί συζητήσεων. Συζητήσεις γύρω από την αναδιάρθρωση του χρέους, τα νέα σκληρά μέτρα, τις απολύσεις, τις ατελείωτες απεργίες, την Κερατέα, τη φοροδιαφυγή και την Τρόικα. Στην ηγεσία της χώρας διακρίνεις εύκολα την αναποφασιστικότητα. Μήπως οι θυσίες μας έτσι πάνε στο βρόντο; Αυτά και άλλα παρόμοια στριμώχνονταν στο μυαλό του το βράδυ εκείνο το υγρό του
ξανθού Απριλίου.

-Ερωτήματα που δεν πρόκειται να απαντηθούν, θα τον άκουγε κάποιος να μουρμουρίζει. Μα είναι κρίσιμα, πολύ κρίσιμα, η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή…Γυρίζοντας στο σπίτι βρήκε το Θωμά να τον περιμένει. Ένοιωσε ανακούφιση. Είχε ανάγκη να μιλήσει σε …άνθρωπο. Ο Θωμάς επίσης αναζητούσε κουβέντα.

-Σε βλέπω χάλια φίλε μου! Πρέπει επιτέλους να με ακούσεις! Φτάνει λοιπόν η μιζέρια. Ελάτε λοιπόν! Ομολογήστε το όλοι σας! Αδημονείτε για την Άνοιξη! Αδημονείτε για κάποιαν Άνοιξη. Ψάχνετε απεγνωσμένα για αμυγδαλιές ανθισμένες!

Σκληρός ο χειμώνας, και ανελέητος! Μέσα στην καρδιά του χειμώνα λιποψυχά ο άνθρωπος κι αδημονεί. Μα πότε επιτέλους θα φτάσει η Άνοιξη;

Έτσι είναι η ανθρώπινη ψυχή, την έχω καλά μελετήσει. Δεν τη βαστά τη μαυρίλα. Κάθε Μάρτη, κάθε Απρίλη η ψυχούλα η αδύνατη ντύνεται στα ολόλευκα.

Εμπρός λοιπόν! Ομολογήστε το! Αδημονείτε για την Άνοιξη! Κάποιαν Άνοιξη περιμένετε

όλοι ανυπόμονα για ν’ αρχίσει επιτέλους η γιορτή, το πανηγύρι!

Σε λίγο, η Άνοιξη! ..του Μανώλη Καλλέργη του Μανώλη Καλλέργη


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server