banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Μανώλης Καλλέργης    Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 22:46    PDF Εκτύπωση E-mail
Θαλλασινή σύνθεση...του Μανώλη Καλλέργη
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 04 Μάρτιος 2011 22:57 )

κατάρτι,κουπαστή,καραβάκι,αγέρα αγιάζι,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο.rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,του Μανώλη Καλλέργη,αρθρα σας,αποψεις-Να ζεις στην ίδια πολιτεία παντοτεινά - και να χεις των αναχωρήσεων τη μανία….
 Αυτή η μανία των αναχωρήσεων μ’ έκανε να βάλω το σχέδιο σ’ εφαρμογή. Αυτό το καραβάκι με τα πανιά που νοιώθω να βρίσκομαι πάνω του, μοιάζει σαν ένα πλάσμα της φαντασίας μου, μα το βλέπω και τ’ αγγίζω, άρα είναι αληθινό.

Μια Κυριακή του Μάρτη και μια Σαρακοστή
Εσύ σουν στο κατάρτι κι εγώ στην κουπαστή…

 Απ’ την κουπαστή κοιτάζω τα μαλλιά σου που ανεμίζουν ξέπλεκα. Τα μαλλιά σου ανεμίζουν κόντρα στη λογική. Τα μαλλιά σου ανεμίζουν καθώς γυρίζεις και με κοιτάζεις μ’ αυτό το ανήσυχο βλέμμα. Κοιτάζεις τον ορίζοντα, όσο γίνεται μακρυά λες και κάτι από εκεί να περιμένεις.
 Γιατί όλοι οι ποιητές ενδιαφέρονται και γράφουν για μαλλιά που ανεμίζουν; Να μια καλή ερώτηση. Γιατί αυτά συμβολίζουν την ελευθερία κι οι ποιητές δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς ελευθερία. 

 Άλλο ελευθερία, άλλο αδιαφορία. Μισώ τους αδιάφορους, είπε κάποιος. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να είναι αδιάφορος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.

Την έλεγαν Φωτεινή, και τα μαλλιά της ανέμιζαν τρελλά.

-Φωτεινή, τι όμορφο όνομα! Ένα από τα αγαπημένα του Ελύτη, είπα απλά για να πω κάτι.
 Το λιγνό αδύναμο κορμί της στηριγμένο στο κατάρτι, νόμιζες πως κόντευε να το πάρει ο άνεμος. Ρουφούσε λαίμαργα αυτόν τον άνεμο που σχεδόν την έπνιγε, προσπαθώντας να πάρει μέσα της όλη τη δύναμη τη θαλασσινή, όλη τη δύναμη των δελφινών και των ψαριών, όλο το ιώδιο και το φώσφορο του Αιγαίου.

 Θα μεταλάβω με νερό θαλασσινό στάλα τη στάλα συναγμένο απ το κορμί σου…

Ο γιατρός το είχε ξεκαθαρίσει: Έπασχε από «τελική ειλείτιδα», τη σπάνια αλλά διάσημη «νόσο του Crohn». Γι αυτό ήταν τόσο αδυνατισμένη, τόσο αδύναμη. Το κορμί της δεν μπορούσε να ρουφήξει όλα τα θρεπτικά συστατικά της τροφής, τους χυμούς του κόσμου. Γαντζωνόταν σχεδόν στη ζωή με τους ελάχιστους χυμούς που μπορούσε να ρουφήξει. Τα ίδια τα δικά της κύτταρα την πολεμούσαν, αυτό περίπου είχε καταλάβει από την επεξήγηση του αυτοάνοσου προβλήματός της. Η Φωτεινή είχε καταλάβει κι άλλα πολλά. Το κυριότερο, πως έπρεπε να παλαίψει για τη ζωή της.

Με τον αγέρα και με τα αγιάζι
πάει μια βρατσέρα για τη Βεγγάζη.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server