banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Θ. Νίνος    Τρίτη, 08 Φεβρουάριος 2011 12:20    PDF Εκτύπωση E-mail
Τριτοκοσμικές πραγματικότητες ;
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 17:29 )

Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο.Του Νίκου Νίνου

Από ταξιδιώτες φίλους ,που επισκέφθηκαν γνωστές τριτοκοσμικές χώρες, έχουμε ακούσει για μια σκληρή πραγματικότητα, ότι δηλαδή υπάρχουν οι αστραφτερές λεωφόροι με τα λαμπρά και φανταχτερά κτίρια, ( που «δείχνονται» στους επισκέπτες),  και πίσω απ αυτές , («ορατές» μόνον από τους κατοίκους τους), οι φτωχογειτονιές με τους λασπόδρομους, με τα επιφανειακά λήμματα, με τις παράγκες!

Εμείς οι «ευρωπαίοι» , ακούγοντας όλα τούτα, ( που είναι αληθινά!), «λυπούμαστε» και κουνούμε ,θλιμμένοι, το κεφάλι μας, αντιδρώντας στην λειτουργική «βιτρίνας» που ασκείται εκεί μακριά μας, και δείχνουμε να «καταλαβαίνουμε» το πρόβλημα αυτών των κατοίκων της «πίσω» πλευράς!

Όμως αυτό το πρόβλημα ,δυστυχώς, δεν υπάρχει ,μόνο εκεί μακριά μας ,αλλά και «δίπλα» μας, κυριολεκτικά δίπλα μας!

Πλακοστρώνουμε πεζοδρόμια στις λεωφόρους και στην «βιτρίνα» της πόλης μας, «μπογιαντίζουμε» και αναπλάθουμε παλαιότερα έργα της ίδιας περιοχής, και είμαστε «απορροφημένοι» στον καλλωπισμό και την ωραιοποίηση αυτής της «βιτρίνας» μας, «αξιοποιώντας» όλες τις πηγές χρηματοδότησης.

Δεν λέει ,βεβαίως, κανείς πως δεν χρειάζεται να προσέχουμε την «βιτρίνα» μας, απλά θέλουμε να αναδείξουμε ,ότι δεν είναι το πρόβλημα ,μόνο, η βιτρίνα μας.

Έτσι, 200 μέτρα νοτιότερα της λεωφόρου της πόλης μας, ( δηλαδή στην «πίσω» πλευρά της κεντρικής λεωφόρου μας), σε μια περιοχή με πάμπολλες πολυκατοικίες, εκεί που ζουν χιλιάδες απλοί πολίτες, έχουμε μ ια «τριτοκοσμική» πραγματικότητα!

Λύματα τρέχουν, μυρωδιές ευωδιάζουν, ακάλυπτες σωλήνες αποχέτευσης ρυπαίνουν οπτικά, ο «καταυλισμός» κουνουπιών είναι ανεξέλεγκτος, και γενικά υπάρχει μια δυσάρεστη πραγματικότητα, που δεν διαφέρει κατά πολύ, όλης εκείνης της άσχημης τριτοκοσμικής εικόνας και αλήθειας των ταξιδιωτικών διηγήσεων.

Τέρμα οδού Δημοκρατίας, λίγο νοτιότερα της υπό ανάπλαση περιοχής του Παλαιοντολογικού μουσείου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Δημαρχείο της πόλης μας, η «πίσω πλευρά» της βιτρίνας μας!

Ρέθυμνο του 2011, οι κάτοικοι της «πίσω πλευράς» διαμαρτύρονται, και ζητούν την «παρουσία» των αρμοδίων και το «φως» που θα αναδείξει το πρόβλημα τους, ένα πρόβλημα υγείας και στοιχειώδους υποχρέωσης όλων μας.

ΥΓ στην περιοχή προγραμματίζεται το κτίριο της κοινωνικής μέριμνας του δήμου, που σε σύντομο χρόνο ( εκτιμάται) θα υλοποιηθεί.

Μήπως πρώτιστα, θα έπρεπε να έχει αντιμετωπισθεί το επισημαινόμενο πρόβλημα, που θα είναι πρόβλημα και του δημοτικού κτιρίου και των στεγασθησομένων σε αυτό!

Συμβαίνει ,βεβαίως, να ιεραρχούνται οι δράσεις με άλλα κριτήρια, και να μένουν πίσω τέτοιες παρεμβάσεις, που θα έπρεπε να είχαν προτεραιότητα, όμως το σωστό είναι να διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών με την κάλυψη όλων αυτών των αρνητικών παραμέτρων που θίγουμε στο παρόν.

Νίκος Νίνος

Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server