banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Μανώλης Καλλέργης    Σάββατο, 08 Ιανουάριος 2011 15:14    PDF Εκτύπωση E-mail
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ του Μανώλη Καλλέργη
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 15 Φεβρουάριος 2011 15:00 )

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ,tτοθ μανολη καλλεργη Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο.rethimno,agora,rethymnopress,rethymno,press,Μαστίζομαι από μια πρωτοφανή έλλειψη έμπνευσης. Στομώνω, και δεν μπορώ να συνδυάσω τις σκέψεις για να μπορέσω να γράψω. Συμβαίνει κάποτε να περνώ τη νύχτα  άγρυπνος σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να γράψω. Έστω όμως και με νύχτες αγρύπνιας, το θαύμα της επικοινωνίας και πάλι συντελείται!

Χαίρομαι  αφάνταστα γιατί έχω αποχτήσει ένα σταθερό αναγνωστικό κοινό, που δεν μένει απαθές αλλά εκδηλώνεται  ευθαρσώς με κρίσεις, απόψεις και σχόλια. Οι περισσότεροι θα με ήθελαν λίγο περισσότερο αισιόδοξο και έχουν δίκιο. Ευχές εγκάρδιες για τον καινούργιο χρόνο. Χρόνια πολλά και φωτεινά, φίλοι αναγνώστες. Αν και το ξέρω πια καλά  πως δεν είναι ο χρόνος εκείνος που περνά,  απλά εμείς περνούμε, τώρα που φτάσαμε στον αποχαιρετισμό του παλιού, δύσκολου χρόνου, επιζητώ την παρέα των φίλων μου των καρδιακών, αφού αυτοί μόνο έχουν τη δύναμη ν’ αλαφρώσουν το άγχος. Μόνο οι φίλοι ο καρδιακοί μπορούν να μετριάσουν την πίεση απ’ το βαρύ χέρι του χρόνου που εισβάλλοντας βίαια μέσα μέσα στα σπλάχνα σφίγγει θανάσιμα την καρδιά, φοβερίζοντας και απειλώντας.

-Θωμά, που είσαι μωρέ; Γυρεύω το Γιώργη μα δεν τονε βρίσκω!

Μα υπάρχει η εξήγηση: Τα μπαλκόνια των σπιτιών φέτος δεν αναβοσβήνουν μαγικά. Λιγοστά τα στολισμένα. Διαπέρασα τους τοίχους με το βλέμμα και σαν να είδα ότι και μέσα, λίγα είναι ολοστόλιστα. Ολοι κρατιούνται, όλοι διστάζουν. Αυτό φταίει για την έλλειψη έμπνευσης που με κατατρέχει: Δεν υπάρχει πια η μαγεία. Δεν πυροδοτείται το όνειρο. Η χρονιά που φεύγει μάς αφήνει πιο αδύναμους, πιο «ζαρωμένους».  Πότε θα υπάρξει αφύπνιση; Πότε θα γυρίσει το χαμόγελο στα χείλη;  Μη βλέπετε που ο Γιωργάκης ρίχνει και κανένα ζειμπέκικο. Αυτό είναι επικοινωνιακό. Η πραγματικότητα είναι πολύ δυσάρεστη.

-Τι λέτε, να μείνω ή να φύγω; Ο νεαρός  συνομιλητής μου με αιφνιδιάζει. Απαντώ αυθορμήτως: Να φύγεις! Εχεις καλή πρόταση για να φύγεις έξω;
-Mια απλή πρόταση επιβίωσης, όχι σπουδαία πράγματα.

-Τότε, καλύτερα μείνε στην Ελλάδα, και αγωνίσου!

Ο Γιώργος αναπτύσσει τη θεωρία του. Αναγκαστικά κάθομαι και τον ακούω να αγορεύει:

-Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι πως ο σημερινός άνθρωπος περιφέρεται χωρίς σκοπό. Ο σκοπός έχει χαθεί. Ο άνθρωπος δεν ξέρει – ούτε καν τον απασχολεί να μάθει ΓΙΑΤΙ κάνει ότι κάνει. Έχει απλά προγραμματιστεί να κάνει ότι κάνουν εκατομμύρια άλλοι.  Σπαταλά τη ζωή του κυνηγώντας να αποκτήσει τα «μέσα», αλλά όταν τα αποκτήσει δεν ξέρει πώς να τα χρησιμοποιήσει. Δεν υπάρχει ο ΣΚΟΠΟΣ. «Τελικός σκοπός μας είναι η απόκτηση των μέσων» έλεγε κάποιος Octavio Paz.
-Αυτά για μένα είναι «ανώμαλα ρήματα…. Δυσκολεύομαι να τα παρακολουθήσω, τα βρίσκω δυσνόητα, είπε με τη γνωστή του ειλικρίνια ο Θωμάς ανασηκώνοντας αδιάφορα τους ώμους. Εμένα με νοιάζει πως έρχεται φτώχεια και πείνα, κυριολεχτική και πνευματική μαζί.

-Δώστε μας πίσω τη χώρα μας, είπα εγώ σε δραματικό τόνο. Ο Θωμάς και ο Γώργος έκαναν πως δεν άκουσαν.  
-Δώστε μας πίσω τη χώρα μας!  Δεν είναι συνταρακτικό;

Τίποτα. Παλιό το κόλπο, δεν πιάνει. Με είχαν ήδη βαρεθεί. Είχαν βαρεθεί τη μιζέρια και την απαισιοδοξία μου. Αδιαφόρησαν εξ ίσου όταν μίλησα για πάταξη της διαφθοράς, για τιμωρία των ενόχων. Ο Γώργος κοιτούσε τον ουρανό κι ο Θωμάς σφύριζε αδιάφορα.

Πολύ αργά για δάκρυα, αυτό υπονοούσαν. Η απαξίωση του λόγου και της πολιτικής στη σύγχρονη Ελλάδα είναι γεγονός. Τι μένει; Τα απολύτως αναγκαία για τη διατήρηση της ζωής: Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, η κλεψύδρα αδειάζει κι ο άνθρωπος στο βάθος ελπίζει πως με κάποιο θαύμα θα ξαναρχίσει η κλεψύδρα τη ροή της από την αρχή. Ελπίζουν οι πλούσιοι, ελπίζουν οι φτωχοί, ελπίζουν στα ΚΑΠΗ, στους οίκους ευγηρίας, στα ιδρύματα, ελπίζω κι εγώ αν και γνωρίζω πως η ροή της κλεψύδρας είναι …αναπότρεπτη.

Ο επίλογος: Όχι άλλα δάκρυα. Η Ελλάδα καταφέρνει και επιζεί μέσα από συνεχή θαύματα! Κάποιο θαύμα θα γίνει και τώρα.  Χειροκροτήστε: Ο νέος χρόνος εισέρχεται  θριαμβευτής στο θέατρο της ζωής!

Μανώλης Καλλέργηςτου Μανώλη Καλλέργη


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server