banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Δερεδάκης    Τετάρτη, 17 Νοέμβριος 2010 19:35    PDF Εκτύπωση E-mail
Πάρκινγκ Τεσσάρων Μαρτύρων: Colpo grosso, Colpo fiasco.
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 17:48 )

Άγονος, τελικά, απέβη ο διαγωνισμός για την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων. Ένα έργο για το οποίο χύθηκαν τόνοι μελάνι και σπαταλήθηκαν ατέλειωτες ώρες συζήτησης και αντιπαράθεσης. Ένα έργο το οποίο χρησιμοποιήθηκε για μικροπολιτικές προεκλογικές σκοπιμότητες και «εντελώς τυχαία» σαν ημερομηνία του διαγωνισμού επιλέχθηκε η 16η Νοεμβρίου, 2 ημέρες, δηλαδή, μετά και τη 2η Κυριακή των εκλογών, όταν θα είχαν τελειώσει όλα, με οποιοδήποτε σενάριο.

Τώρα, δύο σενάρια μπορεί να υπάρξουν: Ή να μην υπάρξει παραπέρα ενδιαφέρον, ή ο Δήμος να υποκύψει σε περαιτέρω απαιτήσεις των επενδυτών και να αυξήσει την επιφάνεια κτισμάτων που δίνει στους ιδιώτες ή το χρόνο εκμετάλλευσης του πάρκινγκ στα 25 έτη από 20 που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην πρώτη περίπτωση είναι ξεκάθαρο ότι χάθηκαν 2, ακόμα, πολύτιμα χρόνια, σε ένα θέμα που δεκαετίες τώρα ταλανίζει την πόλη του Ρεθύμνου. Στη δεύτερη περίπτωση, θα ξεπουληθεί, ολοκληρωτικά, πλέον, το φιλέτο της δημοτικής περιουσίας στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων και ενός προσωπικού καπρίτσιου.

Από το Μάρτιο του 2009, εδώ και 20 μήνες, είχα εκφράσει τις αντιρρήσεις μου και τη διαφωνία μου, όχι τόσο στην ουσία του έργου (που κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με την αναγκαιότητά του) αλλά με τον τρόπο κατασκευής του, τις υπέργειες κατασκευές και με τα εν γένει δελεαστικά ανταλλάγματα που θα προσφέρονταν στους επίδοξους κατασκευαστές για την υλοποίηση του έργου. Είχα, τότε, προτείνει, μαζί με άλλους Δημοτικούς Συμβούλους , την κατασκευή του υπόγειου πάρκινγκ από ιδίους πόρους του Δήμου, μέσω προπώλησης συγκεκριμένων θέσεων στάθμευσης σε κατοίκους του Ρεθύμνου και ανέγερση νέου Δημοτικού Μεγάρου στην πλατεία, που να καλύπτει τις νέες ανάγκες του Δήμου. Παράλληλα, πρότεινα να κατεδαφιστεί το υπάρχον Δημαρχείο και στη θέση του να δημιουργηθεί πλατεία ώστε να «αναπνεύσει» η Παλιά Πόλη και παράλληλα να αναδειχθεί μια από τις σημαντικότερες εισόδους του ιστορικού κέντρου.

Στη συνέχεια και βλέποντας ότι το τουριστικό μας προϊόν περνάει βαθιά κρίση, πρότεινα, στο χώρο να κατασκευαστεί ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, ώστε να επενδύσουμε ως πόλη στο συνεδριακό τουρισμό, προβάλλοντας και εκμεταλλευόμενοι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, που είναι η Παλιά μας Πόλη.

Δυστυχώς, όλες αυτές οι προτάσεις έπεσαν στον Καιάδα. Σήμερα, όμως, που τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν, πρέπει όλοι να σκεφτούμε τι είναι το καλύτερο για το Ρέθυμνο και τους Ρεθεμνιώτες, μακριά από ιδιοτελή συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες που μόνο κακό έχουν κάνει διαχρονικά στο Ρέθυμνο.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server