banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Μανώλης Καλλέργης    Τετάρτη, 10 Νοέμβριος 2010 17:49    PDF Εκτύπωση E-mail
Μετά τις Εκλογές ΤΙ..?
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 18 Φεβρουάριος 2011 17:49 )

Tελείωσαν οι εκλογές στο Νομό.  Ομαλά και ήπια στα περισσότερα εκλογικά τμήματα. Με ήδη εκλεγμένο Περιφερειάρχη, με καθαρή και ευμεγέθη εντολή ανανέωσης της θητείας του Δημάρχου Ρεθύμνου και με αλλαγή σκυτάλης στους Δήμους Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου. Ειδικά στο Δήμο Αμαρίου, ο τελευταίος Δήμαρχος Κουρητών, εξελέγη με σαρωτική διαφορά ψήφων πρώτος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Αμαρίου.  Στο Δήμο Αγίου Βασιλείου ο κ. Πιπεράκης εξελέγη με σημαντική διαφορά έναντι του Δημάρχου Λάμπης,  αλλά αμφισβητείται  (;)  η εκλογή του από τον πρώτο γύρο λόγω του ποσοστού 50% που έλαβε, συν μία ψήφο.  Και στο Δήμο Ανωγείων θα περιμένουμε την αυριανή επαναληπτική εκλογή για να μάθουμε ποιος θα διοικήσει το Δήμο για τα επόμενα τριάμισι χρόνια.

Μοναδικός Δήμαρχος που κατάφερε να εκλεγεί  για τέταρτη συνεχόμενη φορά είναι ο κ. Κόκκινος, που από την αρχή του έτους θα διοικεί ολόκληρο το Δήμο Μυλοποτάμου. Αποτελεί  αξιοπρόσεκτο γεγονός η συγκεκριμένη εκλογή. Δεν μπορεί να αναλυθεί με όρους εκτός συστήματος, ούτε να αναχθεί στη λογική ενός εκλογικού αυτοματισμού. Το κριτήριο των δημοτών δεν πρέπει να αμφισβητείται.  Όμως, με το πέρας της θητείας των πέντε δημάρχων του Νομού, πρέπει να καθοριστεί ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο θα δίνει δικαίωμα εκλογής μόνο για δύο συνεχείς θητείες σε κάποιον. Δεδομένου ότι,  η θητεία των δημάρχων από τις επόμενες εκλογές θα είναι πενταετής, ο πολιτικός χρόνος των δέκα ετών είναι τεράστιος και ότι θα πρέπει μετά την παρέλευσή του να δίνεται η ευκαιρία σε νέες δυνάμεις να δοκιμαστούν στα κοινά.

Και τώρα τι;   Προσποιητές ανταλλαγές φιλοφρονήσεων. Ψεύτικα συγχαρητήρια. Ευχές για αμοιβαία συνεργασία. Συνήθως, οι ευχές τέτοιου είδους εκπέμπονται από τους ηττημένους. Προσπάθεια προσεταιρισμού των νικητών. Διεκδίκηση ρόλου και αξιώματος από τους αποτυχόντες να εκλεγούν. Φανφάρες του τύπου ότι δεν περισσεύει κανείς και θα αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη, άσχετα με τον αριθμό ψήφων που συγκέντρωσαν. Όλοι διεκδικούν ρόλο και θέση. Όλοι πασχίζουν να στοιχηθούν σε μια καλή σειρά πίσω από το άρμα της εξουσίας. Και όλοι -κατά τη γνώμη τους- συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ευόδωση του εκλογικού αγώνα. Επομένως, πάντα υποβόσκει η άρρητη προσμονή της πλούσιας ανταμοιβής των υπηρεσιών που απλόχερα προσέφεραν.

Αγαπητοί εκλεγμένοι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων. Η πράξη προσφοράς έχει νόημα και αξία, όταν δεν αποβλέπει σε υστερόβουλες προσδοκίες ανταπόδοσης και ανταμοιβής. Η πράξη πρέπει να είναι  αφιερωματική. Πρέπει να υπηρετεί έναν υπέρτατο σκοπό που θεωρεί την εκλογή στο αξίωμα ως ευκαιρία προσφοράς και βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο.  Η θητεία σας πρέπει να  αφιερώνεται όχι μόνο σε εκείνους που σας ψήφισαν, αλλά και σε εκείνους που είχαν μια διαφορετική εκλογική προτίμηση.  Με αυτό τον τρόπο το αξίωμα που κερδίσατε, θα αποκτήσει κύρος και αξία.  Ελπίζω ότι, δεν περιμένετε να αποκτήσετε αξία μέσα από το αξίωμά σας. Γιατί αν το επιχειρήσετε, θα ευτελίσετε το θεσμό και προφανώς τον εαυτό σας. Δεν θα δώσετε έτσι αξία στη θέση σας, αλλά θα επιχειρήσετε να αντλήσετε κύρος και σεβασμό από αυτήν. Δεν πρέπει να διαλέξετε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο.  Ακόμα κι αν το επιχειρήσετε πιστεύω ότι κάποιοι σώφρονες θα σας αποτρέψουν. Και πρέπει να είστε ανοιχτοί στον έλεγχο. Να επιδιώκετε τη λογοδοσία. Γιατί, αν δεχθούμε ότι η εξουσία διαφθείρει μερικώς, τότε η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απολύτως. 

Βy  Manolis Akoumianakis


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server