banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νικόλαος Ε. Ξυπολυτάς    Δευτέρα, 01 Νοέμβριος 2010 14:32    PDF Εκτύπωση E-mail
Ο Νίκος Ξυπολυτάς για την παρούσα δημοτική αρχή:" Καμία σοβαρή,ουσιαστική παρέμβαση"
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2011 00:32 )

Αγαπητοί συμπολίτες, δεν υπάρχει αμφιβολία, είναι γνωστό το γεγονός ότι η πόλη του Ρεθύμνου και ο νομός Ρεθύμνου γενικότερα, χρόνια τώρα, υστερούν στο τομέα της ανάπτυξης.
Καμιά σοβαρή, ουσιαστική παρέμβαση έχει γίνει που να θέτει σε τροχιά ανάπτυξης την πόλη μας.
Στην απραξία της κυβέρνησης στο Νομό, ήλθε να προστεθεί σαν ταφόπετρα και η απραξία των Δημοτικών και Νομαρχιακών Αρχών της προηγούμενης τετραετίας, για την οποία απραξία, βεβαίως, και θα κριθούν.

Την προηγούμενη θητεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και της δημοτικής Αρχής της πόλης του Ρεθύμνου, υπήρξαν μεγαλεπήβολα σχέδια, για να αναδειχθεί η πόλη σε κέντρο Εμπορίου, Τουρισμού και Υπηρεσιών. Λόγια μεγάλα για συνεδριακά κέντρα, αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων, ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για άλλη μια φορά αναντιστοιχία λόγων και έργων.
Αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης.
Αδυναμία ουσιαστικών παρεμβάσεων για αντιστροφή της φθίνουσας πορείας
Αδυναμία σχεδιασμού.

Χρέος της νέας Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής, αδήριτη αναγκαιότητα, μονόδρομος για την ανάπτυξη της πόλης και του Νομού είναι να ενσκήψουν με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στην ιεράρχηση των προβλημάτων και να εντείνουν τις προσπάθειες επίλυσής τους, διότι οι καιροί ου μενετοί.

- Δεν μπορεί να περιμένει άλλο το κυκλοφοριακό της πόλης της Ρεθύμνου. Όχι βεβαίως με πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα αλλά με συνολική ολοκληρωμένη μελέτη. Είναι βέβαιο ότι τα όποια πρόσκαιρα προβλήματα γεννηθούν θα εξαφανιστούν όταν οι σωστές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με όποιες αποφάσεις απαιτηθούν, συμβάλλουν στην επίλυση αυτού του χρονίζοντος και σοβαρού προβλήματος της πόλης του Ρεθύμνου.
- Δεν μπορεί να παραμένουν αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις εισόδους και τις εξόδους της πόλης. Δυσφημείται η πόλη. Αγανακτούν οι κάτοικοί της, απαξιώνονται οι θεσμοί.

Όταν κάποιος χρειάζεται 45΄ να φτάσει από την μια άκρη της πόλης στην άλλη και φυσικά δεν μιλάμε για την καλοκαιρινή περίοδο. Αν πιάσουμε και αυτήν τότε……
- Δεν μπορεί να παραμένει το Ιστορικό Κέντρο της πόλης  σ΄ αυτή την άθλια κατάσταση. Προχθές πάλι πλημμύρισε, παρόλα τα έργα που έγιναν. Ετοιμόρροπα, εγκαταλειμμένα, ερειπωμένα κτίσματα έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης. Ιστορικά μνημεία σημαντικότατης αξίας παραμένουν στο έλεος της τύχης τους.
Δεκάδες πόλεις έχουν αξιοποιήσει το Ιστορικό τους Κέντρο, με ήπιες παρεμβάσεις, με σεβασμό στην παράδοση και την αρχιτεκτονική της περιόδου που δημιουργήθηκαν. ΕΜΕΙΣ;
Αυτή η αδρή επισήμανση κάποιων σημαντικών προβλημάτων της πόλης Ρεθύμνου, ευελπιστούμε να συμβάλει στην προσπάθεια επίλυσής τους.
Το ξεκίνημα του συνδυασμού του ΝΙΚΟΥ ΝΙΝΟΥ, μας δίνει μια νότα αισιοδοξίας.
Ο δρόμος είναι μακρύς. δύσβατος, γεμάτος εμπόδια. Ποτέ δεν τα φοβηθήκαμε και ποτέ δεν θα τα φοβηθούμε. Το υποσχόμαστε.
Χρειάζεται σχέδιο, μα και διαπραγματευτική δυνατότητα. Απαιτείται ανάδειξη των προβλημάτων, επιμονή στην επίλυσή τους, διάλογος, κινητοποίηση και συμμετοχή, των κατοίκων.
Ο χρόνος κυλά πολύ γρηγορότερα από όσο θα θέλαμε.

ΞΥΠΟΛΥΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Με τον συνδυασμό «ΑΛΛΑΓΗ» 
Με υποψήφιο δήμαρχο τον   ΝΙΚΟ ΝΙΝΟ 

Δείτε όλα τα άρθρα του Νικολάου E. Ξυπολυτά


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server