banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την | News | Απόψεις σας    Τρίτη, 02 Απρίλιος 2013 15:57    PDF Εκτύπωση E-mail
George Gavalas: Ένα μικρό timelapse για την πόλη που γεννήθηκα
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Τρίτη, 02 Απρίλιος 2013 21:08 )

 

RETHYMNO2013-1Ένα μικρό timelapse για την πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω.Ευχαριστώ τον κύριο Ross Daly για την ευγενική παραχώρηση της μουσικής, καθώς και το φίλο και συνεργάτη Δευκαλίωνα Μανιδάκη για την αμέριστη βοήθεια κατά την εκτέλεση του project.Το Ρέθυμνο είναι η πόλη στην οποία γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω. Υπήρξαν φορές που για διάφορους λόγους σκέφτηκα να την εγκαταλείψω.

Ώσπου ένα πρωί κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με τη μηχανή, κοίταξα γύρω μου και είδα σε κάθε γωνιά αυτής της πόλης και μια ανάμνηση μου.

Και συνειδητοποίησα οτί στην πραγματικότητα ποτέ δεν θα θελήσω να αφήσω αυτή την πόλη.
Αυτός ο τόπος είναι η ζωή μου.

Οι περισσότερες αναμνήσεις μου βρίσκονται εδώ.Μυρωδιές, γεύσεις, συναισθήματα, ήχοι.
Κοιτάζω πίσω και βλέπω ένα παιδάκι να ξυπνάει το πρωί στον περιοχή του τίμιου Σταυρού και να ακούει τα κοκόρια να λαλούν.Να ακούει από μακριά τους ήχους της πόλης.

Να γεύεται τα πρώτα παγωτά ΕΒΓΑ από το περίπτερο του Μάρκου, δίπλα στον Δημοτικό Κήπο.Και τις πρώτες πάστες σοκολατίνες στο καφενείο του Φώτη στους Τέσσερεις Μάρτυρες.Σλουρπ!

Αργότερα στο σχολείο την εποχή που το σταφιδόψωμο έκανε δυο δραχμές ( ναι είμαι τόσο μεγάλος!).Εκδρομές στο γήπεδο της Σοχώρας.Γυμνάσιο, Λύκειο και κάπου ανάμεσα, μυρωδιά από στερέωση φωτογραφικού χαρτιού στο σκοτεινό θάλαμο του Κέντρου Νέων.Τα πρώτα μου μαθήματα φωτογραφίας.
Νύχτες στα μπαρ της πόλης.Metropolis, Λέσχη,Μήλο .Βόλτες με τα μηχανάκια.Ε, και οι πρώτοι έρωτες.Και μεγάλοι!
Κι όλα αυτά πάντα να συνοδεύονται με την ζεστασιά και την αγκαλιά της πόλης.Και την απέραντη αμμουδιά.Τον απέραντο ορίζοντα……
Τη θάλασσα που ποιος θα μπορέσει να την εξαντλήσει;Αν δεν το ζεις κάθε μέρα δεν ξέρεις πως είναι να ξυπνάς και να αντικρύζεις την απεραντοσύνη της.

Και πάντα να σου δίνει την αίσθηση του ταξιδιού κι ας μένεις πάντα στο ίδιο σημείο….
Εντάξει, δεν θα μπορούσα να ζήσω σε άλλη πόλη!

Αυτή η δουλειά είναι ένα μικρό αντίδωρο σε όσα μου έχει προσφέρει το Ρέθυμνο.Και ίσως να σταθεί και η αφορμή για κάποιους να έρθουν και να το γνωρίσουν.

 

RETHYMNO from George Gavalas on Vimeo.


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server