banner122  
Συντάχθηκε απο τον/την Νίκος Δερεδάκης    Παρασκευή, 05 Οκτώβριος 2012 15:42    PDF Εκτύπωση E-mail
Νίκος Δερεδάκης: Με καταγγέλει ο Σύλλογος Δασκάλων Ρεθύμνου!!!
Νεα - Οι Απόψεις σας
Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2012 02:22 )

Νίκος Δερεδάκης: Με καταγγέλει ο Σύλλογος Δασκάλων Ρεθύμνου!!!,Ενημέρωση,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου Οδηγός Αγοράς Ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις Για γέλια, ίσως και για κλάματα, είναι η καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ρεθύμνης που κυκλοφόρησε σήμερα (5/10/2012, που όλως τυχαίως συμπίπτει και με την παγκόσμια ημέρα του εκπαιδευτικού).

Δεν θα αναφερθώ στο μέρος της καταγγελίας που αφορά στο ΠΥΣΠΕ Ρεθύμνου, που κι αυτή τη θεωρώ αστεία και γελοία. Γι αυτή ας απαντήσει το ίδιο το ΠΥΣΠΕ, επίσημα. Θα αναφερθώ, μόνο, στο τμήμα της καταγγελίας που αφορά εμένα προσωπικά.

Με κατηγορούν, λέει το έγγραφο του Συλλόγου, ότι σαν διορισμένο μέλος του ΠΥΣΠΕ διέρρευσα τα ονόματα της πρώτης φάσης των αποσπάσεων στο προσωπικό μου ιστολόγιο (blog) πριν αυτά δημοσιευθούν επίσημα από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης! Σιγά ρε παιδιά! Ούτε η λίστα της Λαγκάρντ να ήταν!!!

Βέβαια, πέρυσι που «διέρρευσα» πάλι τα ονόματα των αποσπάσεων στο blog μου, δεν έγινε καμιά καταγγελία! Ούτε γάτα ούτε ζημιά τότε!

Με κατηγορούν, χωρίς βέβαια να έχουν το θάρρος να με κατονομάζουν, (αναφέρουν μόνο τη συνδικαλιστική μου ιδιότητα ως Προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου) ότι τα στοιχεία που δημοσίευσα είχαν μερικά λάθη και δημιουργήθηκε σύγχυση στους εκπαιδευτικούς! Πράγματι, έτσι είναι. Υπήρχαν μερικά λάθη, ελάχιστα, γεγονός το οποίο αναφέρω στην εισαγωγή της Δημοσίευσης. Αναφέρω χαρακτηριστικά και μπορείτε να το δείτε στο deredakis.blogspot.com: «Συνεδρίασε σήμερα το ΠΥΣΠΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ αναφορικά με τις αποσπάσεις τους σχ. έτους 2012-2013. Επισήμως τα ονόματα των αποσπασθέντων θα ανακοινωθούν αύριο, μέχρι το μεσημέρι. Επειδή όμως αντιλαμβάνομαι την αγωνία όλων των συναδέλφων, προσπάθησα να σας τα παρουσιάσω από σήμερα. Συγχωρέστε με για τυχόν λάθη ή παραλείψεις που σίγουρα θα υπάρχουν».

Ας πάμε, όμως, στην ουσία του θέματος. Γιατί καταγγελία φέτος κι όχι πέρυσι; Η απάντηση και ο λόγος προφανής! Μα γιατί φέτος είναι εκλογική χρονιά! Σε ένα μήνα, περίπου, έχουμε εκλογές για τα υπηρεσιακά Συμβούλια. Ορισμένοι από τους καταγγέλλοντες, ανήκουν, πλέον, σε άλλο «στρατόπεδο». Αποχώρησαν από την ΠΑΣΚ που τους ανέδειξε και έκαναν δική τους παράταξη. Με γεια τους με χαρά τους!

Και γιατί τώρα η καταγγελία κι όχι όταν έγιναν οι αποσπάσεις, δηλαδή 30 Αυγούστου, πριν από ένα μήνα και βάλε, δηλαδή; Μα για τον ίδιο λόγο που αναφέρθηκα παραπάνω. Όσο πιο κοντά στις εκλογές, τόσο καλύτερα! Να μην ξεχαστεί και το θέμα!

Είναι, όμως, οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες που σαν τα ποντίκια προσπαθούσαν να τρυπώσουν στους διαδρόμους του ΠΥΣΠΕ για να μάθουν κάποιο όνομα αποσπασμένου συναδέλφου και να τον ενημερώσουν τηλεφωνικά πουλώντας του εκδούλευση. Εγώ, τουλάχιστον, είχα το θάρρος να τα δημοσιεύσω με το ονοματεπώνυμό μου! Και βέβαια, είναι οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες που δεν τους ενοχλεί που ο συνδικαλιστικός τους μέντορας εξ ανατολών κάνει καθημερινές δημοσιεύσεις στο facebook για τα πεπραγμένα και αποφάσεις όμορου ΠΥΣΠΕ δίχως να λογαριάζει αν αυτά είναι επίσημα ή όχι! Τα καλά και συμφέροντα, λοιπόν! Δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Ας ασχοληθούν, επιτέλους, αυτοί οι νεόκοποι συνδικαλιστές με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου. Ας κάνουν καμιά βόλτα στα σχολεία να ενημερώσουν τους συναδέλφους για τα προβλήματα των εκπαιδευτικών και για τις κινητοποιήσεις που γίνονται. Αλλά, ξέρω! Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές θα εμφανιστούν ενδυόμενοι λευκό μανδύα και κρατώντας πύρινη ρομφαία και θα κατακεραυνώνουν το «παλιό», «σάπιο» σύστημα, το οποίο, όμως, εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο για να αναρριχηθούν σε συνδικαλιστικά αξιώματα. Και ας πάψουν, επιτέλους, μόνο, να φιλολογούν και να γράφουν, αφού ούτε αυτό το κάνουν σωστά!

Νίκος Δερεδάκης

Δάσκαλος
Πρόεδρος Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου
deredakis.blogspot.com 

Δείτε όλα τα άρθρα του  Νίκου Δερεδάκη στο RethymnoGuide.gr


Αν θέλετε να μαθαίνετε περισσότερα νέα, κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook πατώντας εδώ


 

Εδώ μπορείτε να δημοσιεύετε τις απόψεις σας για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που σας απασχολούν. Οι παρακάτω απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την ειδησεογραφική ομάδα .Ενημερώνουμε πως τα άρθρα που θα περιέχουν ύβρεις θα διαγράφονται αυτόματα. Αν θέλετε να προσθέσετε την απόψη σας πατήστε εδώ

Ακολουθήστε μας....

facebook facebook twitter blogger linkedin digg myspace stumbleupon orkut buzz youtube tellafriend
Η επιχειρηματική.ενημερωτική.και πολιτιστική ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ,Ενημέρωση,ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, Ρέθυμνο Οδηγός αγοράς νομού Ρεθύμνου,Ρέθυμνο Κρήτης Ενημερωτική πύλη ρεθυμνο νομού ρεθύμνου κρήτης Ειδήσεις Νέα Ενημέρωση Ρεθύμνης Επικαιρότητα Γεγονότα Φωτογραφίες Φωτο Ρεπορτάζ ρεθύμνου κατάλογος επιχειρήσεων επαγγελματιών νομού ρεθύμνου νέα ειδήσεις ρέθυμνο,

 

help line2 el-GR   help line el-GR

νεος server